Onderwijs

 • Ludwig is een innemende, animerende, enthousiasmerende persoon en persoonlijkheid die iedere betrokkene op een plezierige manier het beste uit zichzelf laat halen.

  René (RLM) de Beer
  René (RLM) de Beerconsultant en vervoersadviseur PTRM
 • Inspirerend, verrassend, leerzaam, muzikaal maar bovenal energiek……..zo wil ik de workshop, die ik heb meegemaakt omschrijven.

  Door de energie van Ludwig en de verschillende werkvormen, landt de informatie blijvend.

  Aan te bevelen !!

  Gerry Remmers
  Gerry RemmersRemmers Interim Management
 • Ludwig weet met zijn bijdrage in de trajecten waar wij hebben samengewerkt, de juiste toon te zetten en de juiste snaar te raken. Daar waar groepen ' vastzitten' weet hij beweging te creëren, met humor en een berg aan kennis en ervaring. Een aanrader!

  Johan Boonekamp
  Johan BoonekampDe Creatie Krachtcentrale
 • Ludwig is te vergelijken met de vroegere Fanta-reclame: kleurig, bruisend en vol energie, je krijgt meteen plezier.

  Zijn kracht is het verbinden van zijn muzikale ervaring met zijn creativiteit en het lef om nieuwe dingen te proberen.

  Toen ik vroeg om een kick off van een cultuurontwikkelingstraject bij een gemeente mee te begeleiden begon hij meteen enthousiast mee te denken, ondanks dat het ook voor hem nieuw was zoveel mensen tegelijk te inspireren. En het is meer dan gelukt in de opname van een djingle waar na een jaar nog steeds over wordt gesproken.  “Sjun wa?"

  Alice Gerards
  Alice GerardsIntegraal HRM professional, coach, trainer
 • Zoekt u een trainer voor een workshop die vanuit Passie, Intuïtie, Talent en Kennis weet te trainen dan heeft u nu de juiste gevonden! Ludwig geeft u een training waar uw medewerkers een omslag mee gaan maken ongeacht hun niveau. Ludwig is "echt" en dat maakt hem zo goed in zijn vak.

  Ellen Christianen
  Ellen ChristianenCommedia Dell'arte
 • Gezellig, smeuïg vertelt Ludwig een verhaal.

  Een goede verteller die met humor, leuke voorbeelden, de mensen boeit en zijn verhaal vertelt. Een verhaal over hoe je brein een klein beetje werkt. En hoe je van elkaar kan profiteren in de goede zin van het woord. Samen sta je zoveel sterker. En dat mag / kan je er zelf uitfilteren !  Ludwig vertelt het niet als " de waarheid  " . Iedereen kan er uithalen wat hij / zij  zelf wil. Die ongedwongenheid spreekt mij zeer aan.

  PRACHTIGE PRESENTATIE.

  Gerard van Erk
  Gerard van Erkteamleider foodbedrijf
 • “La Muziek en Ludwig in het bijzonder is in staat om op een inspirerende wijze groepen en individuen in beweging te krijgen, zowel in de bovenkamer als fysiek. Met een mooie theoretische basis en mix van trainingsmethodieken weet hij eenieder naar het gewenste resultaat te brengen. Kortom een inspirator, coach en trainer in één pakket!”

  Jurjen Sponselee
  Jurjen SponseleeSDW Divisiemanager
 • “We hebben Ludwig leren kennen als een gedreven trainer die op zoek is naar persoonlijke diepgang bij onze medewerkers. Dit op alle werk- en denknivo’s. Zijn leuke, enthousiaste stijl van presenteren maakte de bijeenkomsten vermakelijk en toegankelijk”

  Ralph Bink
  Ralph BinkBINK groep, Directeur | DGA
 • Ludwig heeft met zijn uitzonderlijk creatieve geest het vermogen om een groep mensen , in relatief korte tijd,  naar een kwalitatief hoog eindproduct te begeleiden.

  Scherpzinnig, enthousiasmerend, out of the box, open voor experiment, hoge kwaliteit willen én kunnen leveren!

  Ingrid Straet
  Ingrid StraetInstituut voor Psyche Economie IVPE
 • Ludwig is een vaste waarde bij ons op de KSE (mavo-havo-vwo). Zijn ongedwongen manier van  'muzikaal’  werken met pubers maakt energie vrij bij de leerlingen waardoor ze optimaal creatief kunnen zijn!

  Ron Schijfs
  Ron SchijfsKSE Etten-Leur
 • De training van Ludwig hebben we samen met onze medewerkers gevolgd. Het bijzondere aan deze training is dat het niet inzoomt op arbeids-gerelateerde kennis of ervaring maar op persoonlijke kwaliteiten en -drijfveren.

  Hierdoor zijn de kansen voor alle deelnemers gelijk. Het is verrassend om te zien dat arbeidsverhoudingen niet sturend of belemmerend zijn maar dat er ruimte en (hernieuwde) energie in een groep ontstaat. De herkenning van de vele praktijk voorbeelden die Ludwig de revue laat passeren houdt het luchtig zonder dat de boodschap uit het oog wordt verloren. Nu, na 2 maanden is het nog steeds een actueel onderwerp van gesprek…

   

  Elga van Hasselt
  Elga van Hasseltvan Hasselt autoschade
 • ‘Wat een verdieping al niet bij je los kan maken. ik verliet het bad slimmer, wijzer, opgeruimder, sneller, voller, wijzer en enthousiaster. Met alle verkregen ‘ingrediënten’ moet en kan ik mijn brein voortaan beter inzetten.’

  Miranda van Bragt
  Miranda van Bragtdocent Beeldende kunst & ckv en cultuurcoach
 • Als bassist van de lustige vijf en ontwerper bij het zundertse corso heb ik met regelmaat te maken met de creativiteit van Ludwig . Bij de lustige maken we gebruik van band coaching als ik het zo mag noemen. Als ontwerper voor het ondersteunende geluidsfragment voor het desbetreffende ontwerp. Bij beide activiteiten spat het enthousiasme en beleving er van af bij Ludwig en komen telkens weer graag bij hem terug.

  Karel de Hoon
  Karel de HoonBergamo Havando
 • verDIEPen ‘Het was een hele mooie dag vrijdag.
  Het voelt alsof wij als Taalklassen een mooi cadeau hebben gekregen. Nu gaan we ermee aan de slag in ons eigen team… of we zetten jullie volgend schooljaar op de agenda voor het hele team. In ieder geval ga ik veel over jullie vertellen aan wie het wil horen.
  Als je zo’n dag meemaakt en  met een collega het diepe in gaat blijft er veel hangen.
  Ik ben er rijk mee.’
  Freddy van Arnhem
  Freddy van Arnhemdocent basisonderwijs
 • We zijn uitgedaagd en hebben grenzen verlegd. De inspirerende kracht van woorden en muziek hebben hun effect daarbij niet gemist in ons team en zullen er voor zorgen dat de boodschap, zowel letterlijk als figuurlijk, nog lang zal blijven nazingen. Chapeau, een schot in de roos!

  Peter van de Donk
  Peter van de DonkGeneral Manager at Van Neerbos Bouwmarkten Belgium

Waarom, waartoe, wat en hoe?

Het onderwijs, de docent en de organisatie wordt voortdurend steeds meer op de proef gesteld. Er moet met steeds meer factoren rekening gehouden worden. Technologische toepassingen, steeds groter wordende klassen/groepen, grote diversiteit aan leerlingen, niveau, leerstijlen, beleving, gedrag en communicatie. Met behulp van modellen, ervaring en visie kunnen docenten, staf en/of andere betrokken in het onderwijs worden ondersteunt. Hoe te investeren in menselijke kwaliteiten die we in het onderwijs perfect kunnen inzetten en noodzakelijk zijn.

Een mobiele soundstudio, beeld en uitleg in een flow neergezet. Herkenning en ontdekking staat centraal. Volg je de ontwikkelingen of ontwikkel je jezelf?

“Succes is on the other side of your comfort zone……!”

Voor wie?

Voor iedereen die werkzaam is binnen het onderwijs of  team(s) aanstuurt. Voor groepen vanaf minimaal 3 personen tot in principe geen maximum. Van docenten voor de klas tot coaches, van teamleiders tot ZZP-ers, van ondersteunende diensten tot Musici. 

Het programma

Met de training ONDERWIJS mag u van Ludwig Antonissen verwachten dat hij met zijn kennis, kunde en meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs, voor u en uw team een op maat programma programma samenstelt (van 3 uur).  Theoretische kaders, die voor uw team een waardevolle aanvulling zijn, dynamisch afgewisseld met het toepassen van deze theorie. Een programma waarin het energie level van de groep hoog blijft en waarin individuen ontspannen, geprikkeld, leergierig en nieuwsgierig worden. Ontdekken, ontwikkelen, durven, doen en creatief denken.

Het resultaat

Nieuwe inzichten, aanscherpen van de aanwezige kwaliteiten, tools tips en trics op het gebied van doceren aan diverse denkstijlen (hele brein). Meer begrip voor de verschillende denkvoorkeuren. Betere en slimmere communicatie wat leidt tot meer resultaat.

Investering

Richtprijs vanaf €750,-, hiervoor mag u onderstaande verwachten:

 • Intake gesprek met opdrachtgever/voorbereidende groep
 • Voorbereidende werkzaamheden aan de hand van intake gesprek aangegeven behoefte.
 • 3 uur durende training voor groepsgrootte van ± 30 personen
 • 1 à 2 uur opbouwen van de werkomgeving voor de training op uw gewenste locatie (geluid, studio)
 • 1 à 2 uur afbreken van de werkomgeving.

Exclusief: Locatie kosten en reiskosten naar de gewenste locatie.

Meerprijs: groepen groter dan 30 personen

Meer informatie

Nieuwsgierig?

Referenties

Start met typen en druk Enter om te zoeken