Teamontwikkeling

 • Inspirerend, verrassend, leerzaam, muzikaal maar bovenal energiek……..zo wil ik de workshop, die ik heb meegemaakt omschrijven.

  Door de energie van Ludwig en de verschillende werkvormen, landt de informatie blijvend.

  Aan te bevelen !!

  Gerry Remmers
  Gerry RemmersRemmers Interim Management
 • We zijn uitgedaagd en hebben grenzen verlegd. De inspirerende kracht van woorden en muziek hebben hun effect daarbij niet gemist in ons team en zullen er voor zorgen dat de boodschap, zowel letterlijk als figuurlijk, nog lang zal blijven nazingen. Chapeau, een schot in de roos!

  Peter van de Donk
  Peter van de DonkGeneral Manager at Van Neerbos Bouwmarkten Belgium
 • ‘Een dag verDIEPen: Wat een mooie presentatie van de grote diversiteit aan menselijk gedrag en hoe dat co-creatief in te zetten.’
  Jacob van Hemmen
  Jacob van Hemmenmanagementcoach
 • Met zeer veel plezier kijken wij terug op het programma van Ludwig ter ere van ons 10 jarige bestaan.

  Iedereen was zeer enthousiast en heeft genoten ( en veel geleerd ) van een inspirerende sessie.

  Je hebt geen woord teveel gezegd. Ludwig is een topper!

  Hans Wilton
  Hans WiltonWilton Investment Services B.V. Owner,
 • Gezellig, smeuïg vertelt Ludwig een verhaal.

  Een goede verteller die met humor, leuke voorbeelden, de mensen boeit en zijn verhaal vertelt. Een verhaal over hoe je brein een klein beetje werkt. En hoe je van elkaar kan profiteren in de goede zin van het woord. Samen sta je zoveel sterker. En dat mag / kan je er zelf uitfilteren !  Ludwig vertelt het niet als " de waarheid  " . Iedereen kan er uithalen wat hij / zij  zelf wil. Die ongedwongenheid spreekt mij zeer aan.

  PRACHTIGE PRESENTATIE.

  Gerard van Erk
  Gerard van Erkteamleider foodbedrijf
 • De training van Ludwig hebben we samen met onze medewerkers gevolgd. Het bijzondere aan deze training is dat het niet inzoomt op arbeids-gerelateerde kennis of ervaring maar op persoonlijke kwaliteiten en -drijfveren.

  Hierdoor zijn de kansen voor alle deelnemers gelijk. Het is verrassend om te zien dat arbeidsverhoudingen niet sturend of belemmerend zijn maar dat er ruimte en (hernieuwde) energie in een groep ontstaat. De herkenning van de vele praktijk voorbeelden die Ludwig de revue laat passeren houdt het luchtig zonder dat de boodschap uit het oog wordt verloren. Nu, na 2 maanden is het nog steeds een actueel onderwerp van gesprek…

   

  Elga van Hasselt
  Elga van Hasseltvan Hasselt autoschade
 • Ludwig is een innemende, animerende, enthousiasmerende persoon en persoonlijkheid die iedere betrokkene op een plezierige manier het beste uit zichzelf laat halen.

  René (RLM) de Beer
  René (RLM) de Beerconsultant en vervoersadviseur PTRM
 • Ludwig heeft voor ons een inspirerende workshop verzorgd waarin we op een ontspannen manier hebben gezongen, gelachen en meer hebben geleerd over positief communiceren!

  Coby van Diggelen
  Coby van DiggelenRabobank Altena, Directiesecretaresse
 • Ludwig heeft met zijn uitzonderlijk creatieve geest het vermogen om een groep mensen , in relatief korte tijd,  naar een kwalitatief hoog eindproduct te begeleiden.

  Scherpzinnig, enthousiasmerend, out of the box, open voor experiment, hoge kwaliteit willen én kunnen leveren!

  Ingrid Straet
  Ingrid StraetInstituut voor Psyche Economie IVPE
 • Ludwig weet met zijn bijdrage in de trajecten waar wij hebben samengewerkt, de juiste toon te zetten en de juiste snaar te raken. Daar waar groepen ' vastzitten' weet hij beweging te creëren, met humor en een berg aan kennis en ervaring. Een aanrader!

  Johan Boonekamp
  Johan BoonekampDe Creatie Krachtcentrale
 • Ludwig is te vergelijken met de vroegere Fanta-reclame: kleurig, bruisend en vol energie, je krijgt meteen plezier.

  Zijn kracht is het verbinden van zijn muzikale ervaring met zijn creativiteit en het lef om nieuwe dingen te proberen.

  Toen ik vroeg om een kick off van een cultuurontwikkelingstraject bij een gemeente mee te begeleiden begon hij meteen enthousiast mee te denken, ondanks dat het ook voor hem nieuw was zoveel mensen tegelijk te inspireren. En het is meer dan gelukt in de opname van een djingle waar na een jaar nog steeds over wordt gesproken.  “Sjun wa?"

  Alice Gerards
  Alice GerardsIntegraal HRM professional, coach, trainer
 • “We hebben Ludwig leren kennen als een gedreven trainer die op zoek is naar persoonlijke diepgang bij onze medewerkers. Dit op alle werk- en denknivo’s. Zijn leuke, enthousiaste stijl van presenteren maakte de bijeenkomsten vermakelijk en toegankelijk”

  Ralph Bink
  Ralph BinkBINK groep, Directeur | DGA
 • Zoekt u een trainer voor een workshop die vanuit Passie, Intuïtie, Talent en Kennis weet te trainen dan heeft u nu de juiste gevonden! Ludwig geeft u een training waar uw medewerkers een omslag mee gaan maken ongeacht hun niveau. Ludwig is "echt" en dat maakt hem zo goed in zijn vak.

  Ellen Christianen
  Ellen ChristianenCommedia Dell'arte
 • “La Muziek en Ludwig in het bijzonder is in staat om op een inspirerende wijze groepen en individuen in beweging te krijgen, zowel in de bovenkamer als fysiek. Met een mooie theoretische basis en mix van trainingsmethodieken weet hij eenieder naar het gewenste resultaat te brengen. Kortom een inspirator, coach en trainer in één pakket!”

  Jurjen Sponselee
  Jurjen SponseleeSDW Divisiemanager
 • Kleurrijke, levendige uitleg, welke op een positieve manier andere inzichten tot leven brengt !!! Leuke presentatie welke onze kraanmachinisten zeer positief hebben ontvangen, zowel toepasbaar bij collega's als klanten. Vermakelijke uiteenzetting van kleurrijke karakters met herkenbare anekdotes waarbij kennis en/of kunde niet ter zake doen.

  Robert Kerstens
  Robert KerstensREMIE Kraanverhuur & Transport B.V. Directeur
 • Als bassist van de lustige vijf en ontwerper bij het zundertse corso heb ik met regelmaat te maken met de creativiteit van Ludwig . Bij de lustige maken we gebruik van band coaching als ik het zo mag noemen. Als ontwerper voor het ondersteunende geluidsfragment voor het desbetreffende ontwerp. Bij beide activiteiten spat het enthousiasme en beleving er van af bij Ludwig en komen telkens weer graag bij hem terug.

  Karel de Hoon
  Karel de HoonBergamo Havando
 • Ik heb onderschat hoeveel indruk en impact de combinatie van muziek & inhoud zou maken. Een prachtige workshop die mij en mijn trainingsgenoten bij zullen blijven!

  Thijs Albers
  Thijs AlbersOnline strateeg
 • Ludwig is een vaste waarde bij ons op de KSE (mavo-havo-vwo). Zijn ongedwongen manier van  'muzikaal’  werken met pubers maakt energie vrij bij de leerlingen waardoor ze optimaal creatief kunnen zijn!

  Ron Schijfs
  Ron SchijfsKSE Etten-Leur

SLIMMER, SNELLER, BETER!

Als je spreekt over een team dan heb je het automatisch over individuen die onderdeel zijn van een team, afdeling, groep, organisatie enz. Een team heeft een gezamenlijk doel maar men heeft ook persoonlijke doelen, drijfveren, overtuigingen en motivaties. Door kennis te maken met Ludwig’s geheel eigen, unieke stijl van toepassingen in neuropsychologie, communicatie, muziek en gedrag, komt men in een voor hen nieuwe en/of andere positieve “FLOW”. Theoretische kaders en praktische toepassingen wisselen elkaar dynamisch op ontspannen wijze af.

Deze training is goed toepasbaar als incidentele ondersteuning en als inspiratie sessie voor uw team. Indien u meer diepgang en borging binnen uw team wil bereiken van de aan bod gekomen theorieën en toepassingen, adviseer ik u om de teamtrainingen in een aantal sessies gedurende een uitgestrektere periode aan te bieden aan uw team.

Voor wie?

Voor iedereen die onderdeel is van een team of team(s) aanstuurt, voor elke sector (profit/ non profit). Voor groepen vanaf minimaal 3 personen tot in principe geen maximum. Zowel voor teamleden persoonlijk als voor uw afdeling, organisatie, klantcontacten of andere vormen van communicatie die voor uw sector van belang zijn.

Het programma

De training ‘teamontwikkeling’ is een op maat programma voor uw team samengestelt (van 3 uur). Theoretische kaders, die voor uw team een waardevolle aanvulling zijn, worden dynamisch afgewisseld met het toepassen van deze theorie. Een programma waarin het energie level van de groep hoog blijft en waarin individuen ontspannen, geprikkeld, leergierig en nieuwsgierig worden.

Het resultaat

Het programma wordt zo aangeboden dat een ieder in het team zich begrepen, uitgedaagd en gehoord voelt. Men krijgt inzicht in de eigen denkvoorkeur en kwaliteiten, en die van collega’s,  waardoor deze effectiever en positiever inzetbaar worden.

-productiever -creatiever/innovatiever -communicatief vaardiger -meer plezier in het werk -energie

Investeringen

Richtprijs vanaf €750,-, hiervoor mag u onderstaande verwachten:

 • Intake gesprek met opdrachtgever/voorbereidende groep
 • Voorbereidende werkzaamheden aan de hand van intake gesprek aangegeven behoefte.
 • 3 uur durende training voor groepsgrootte van ± 30 personen
 • 1 à 2 uur opbouwen van de werkomgeving voor de training op uw gewenste locatie (geluid, beeld, studio)
 • 1 à 2 uur afbreken van de werkomgeving.

Exclusief: Locatie kosten en reiskosten naar de gewenste locatie.

Meerprijs: groepen groter dan 30 personen

Meer informatie

Nieuwsgierig?

Referenties die u voorgingen

Start met typen en druk Enter om te zoeken